8 spoznanj o koži, ki bi jih predala mlajši verziji sebe

Napisano je z malo humorja, ampak tudi s precej resnice :)

Naj še dodam - to so stvari, ki delujejo zame, za moj tip kože (in moja trenutna leta). Mogoče čez par let naredim nov zapis, kjer se bom jezila nase in na svoje nore zaključke. Ali pa si spet čestitala, ker sem bila zelo pridna s sončno kremo.
Še eno spoznanje okoli mucka - čeprav se bo sam od sebe tiščal pod tvoje lase...

1. Lažje se rešiš mozoljčka, kot pa resnih gub.
Ja, vem, da mogoče ti ni všeč sončna krema in ti naredi kak mozoljček na koncu dneva. Ampak čez 10+ let, boš samo sebe potrepljala po rami.

2. Odstranjevanje ličil in čiščenje kože sta dve različni stvari.
Micelarna vodica je OK za odstranjevanje ličil, ne za čiščenje kože.

Samo zato, ker si odstranila ličila, še ne pomeni da si si očistila kožo.
Največjo razliko v izgledu kože boš opazila, ko si jo boš začela temeljito umivati.

3. Ena krema ne bo rešila vseh tvoji težav.
Veš, kako ti vsi pravijo, da ne moreš pojesti 3 banjice sladoleda, čez pa eno tabletko in magično - ne boš se zredila in počutila se boš super? Ne nasedaj na prazne obljube. Nikoli ni samo ena magična sestavina.
In ljudje, ki lahko pojejo vse kar hočejo in se ne zredijo - so zadeli na genetski loteriji, in/ali telovadijo veliko več kot priznajo in nimajo 5 rezervnih želodcev za sladice (za razliko od tebe).

4. "Umij kožo samo z vodo in vse se bo popravilo" -  ne deluje za vse.
Tudi to si poskusila. In boš večkrat poskusila. Poglej svojega očeta vendar, on si umiva samo z vodo in nima nobenih težav?! Res je, ampak tata ne nosi 10 plasti sončne kreme, tekoče podlage, pudra, korektorja, šminke,... In tvoj oče nima tako občutljive kože kot ti.
...je to samo izgovor...

5. Alkohol je OK v kozarcu na petek zvečer, ne pa vsak dan na tvojem obrazu.
Tudi alkohol vsak dan v kozarcu ni OK. Saj veš kaj mislim. Alkohol draži tvojo občutljivo kožo, in ko ga boš izločila iz nege, se bo takoj poznalo.

6. Samo zato, ker je nekaj naravno, še ne pomeni, da je boljše.
Se spomniš, kako si našla recept na internetu za masko za obraz s cimetom? Ja? Se spomniš, kako si klela še dva dni, ker si bila vijolična v obraz? Cimet je zelo naraven. Ampak nima kaj iskati na koži.

7. Obstaja razlog zakaj so solariji v obliki grde krste.

 15 let kasneje boš imela še vedno isto mnenje. Solariji niso zate. Prebleda si. Ne, ne boš dobila "podlage" - kao da te potem ne bi opeklo. Ne poslušaj svoje sestre. Ona bo imela najbolj neverjetno zlato polt - ti boš imela pa čudne oranžne fleke po telesu in čuden vonj še 2 dni.

8. Pilingi iz soli/mletih lupin/mačjega peska... niso primerni za obraz.

So super za kožo na telesu. Ne glede na to, koliko te obraz jezi, si ne zasluži takega mučenja. In tudi tvoje telo je potrebuje hard-core mehaničnih pilingov VSAK DAN. Čez čas boš ugotovila, da je enkrat na teden dovolj.
...za napad! Pa vso srečo ga potem odplesti ven iz las :D
Upam, da katero izmed teh spoznanj tudi tebi pride prav, ali pa da so te katera vsaj malo nasmejala :)
Hvala za branje!
















Comments